Atunci cand stai acasa, invelit in cateva zeci de plapumi, iar in camera este frig ca la Polul Nord, probabil ca ultima ta grija este sa afli care sunt diferentele dintre diverse sisteme de incalzire. Insa, ca sa nu ajungi in aceasta situatie, iti recomandam sa descoperi mai multe detalii despre cele mai inovatoare solutii pentru confortul termic. Dupa ce citesti acest articol, cu siguranta iti vei dori si tu un calorifer ingropat in pardoseala, una dintre cele mai inteligente inovatii ale timpurilor prezente!
Ce este si cum functioneaza un calorifer ingropat in pardoseala?
In spatele unui calorifer aparent simplu, stau multe date tehnice si detalii surprinzatoare. Spre exemplu, pentru a intelege incalzirea prin convectie, trebuie sa stii ca exista trei moduri in care se transfera caldura: conductie, radiatie si convectie. In primul caz, cel al conductiei, caldura se transfera de la un obiect la altul. Cei mai multi oameni au avut parte de aceasta experienta, mai ales cand au atins manerul cald al unei cratite aflate pe aragaz. Folosind aceeasi “schema de lucru”, radiatia este data de flacarile aragazului, iar convectia este transferul de caldura care provine de la aburii mancarii preparate.
Prin urmare, cum functioneaza un calorifer ingropat in pardoseala pe baza principiului de convectie? Mai intai, este incalzita o componenta interioara, folosind curent electric, apoi caldura este transferata in aer fie prin metoda ventilatiei, ca la o aeroterma, sau distribuita in mod natural, deoarece aerul cald, gratie principiilor fizicii, se ridica si este distribuit uniform in camere.
In ceea ce priveste pretul intretinerii unui astfel de sistem, caloriferele in pardoseala care functioneaza pe principiul convectiei sunt foarte eficiente, ajutand astfel la diminuarea costurilor la factura de intretinere. Aceste echipamente preiau aerul rece din incinta, il incalzesc rapid cu ajutorul unei rezistente electrice si apoi il disperseaza inapoi in camera.
Cum se monteaza un calorifer ingropat in pardoseala?
In functie de tip si model, gama de calorifere care functioneaza prin convectie pardoseala se aseamana, ca principiu de functionare, cu convectoarele clasice sau cu aerotermele. Montajul este foarte simplu, iar, in plus, majoritatea modelelor de convectoare pentru pardoseala opereaza mult mai silentios decat o aeroterma, aducand astfel un spor de confort.
Prin urmare, diversele tipuri de calorifere ingropate in pardoseala se monteaza in apropierea suprafetelor vitrate (ferestrelor), acolo unde eficienta termica a cladirii este cea mai scazuta. Fiind montate in pardoseala, aceste echipamente ocupa un spatiu foarte redus, in comparatie cu metodele clasice de incalzire. Convectoarele de pardoseala nu implica investitii majore, motiv pentru care pot fi utilizate si in paralel cu alte sisteme de incalzire, pentru un plus de eficienta. Astfel, incalzirea incintei se realizeaza in mod gradual, deoarece convectoarele incalzesc aerul, si nu suprafetele, iar caldura este distribuita in mod uniform.
De regula, acestea isi dovedesc cel mai bine utilitatea in cazurile in care nu pot fi instalate alte sisteme centralizate de incalzire, precum centralele termice pe gaz sau care functioneaza cu combustibil solid. Un alt avantaj il constituie faptul ca sistemele cu calorifere ingropate in pardoseala sunt ideale atat pentru domiciliile de dimensiuni reduse (garsoniere, apartamente cu doua camere), cat si pentru spatiile mari (cladiri de birouri, hale, sali de evenimente), acolo unde sistemele clasice de incalzire nu pot face fata necesitatilor intr-un mod eficient.
Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca un calorifer ingropat in pardoseala se numara printre cele mai sigure echipamente de incalzire, motiv pentru care acestea sunt potrivite atat pentru spitale, sali de clasa sau crese, cat si pentru diverse cladiri de birouri sau spatii destinate activitatilor HoReCa.
Pe site-ul Vollmax poti intalni o gama diversa de calorifere ingropate in pardoseala, de cea mai buna calitate, care beneficiaza de o garantie extinsa, oferita de catre cei mai cunoscuti producatori din domeniu!