Ventilatoare Locuinte / Birouri

Progresul tehnologic din sfara constructiilor a imbunatatit foarte mult gradul de izolare al locuintelor si a redus considerabil transferul de aer exterior-interior. Astfel, racirea si incalzirea locuintelor se face mult mai eficient astazi. Cu toate acestea, etanseitatea prezentului are si o consecinta mai putin benefica: ventilarea nesatisfacatoare a spatiilor interioare.

 

De exemplu, aburul produs in baie sau in bucatarie poate favoriza, in timp, aparitia mucegaiului pe suprafetele interioare. Un ventilator de calitate poate fi solutia ideala pentru eliminarea excesului de umiditate si pentru ventilarea corespunzatoare a incaperilor.

 

Casele eficiente din punct de vedere energetic - atat cele noi, cat si cele existente - necesita ventilatie mecanica pentru a mentine calitatea aerului din interior. Exista patru sisteme de ventilare mecanica de baza: prin evacuare, alimentare, echilibrare si recuperare energetica.

 

Ventilatoare casnice

Ventilatoarele din oferta Vollmax reprezinta unele dintre cele mai eficiente solutii pentru improspatarea rapida a aerului din incapere. In plus, pretul este foarte mic atunci cand comparam cu sistemele mai complexe, de tip aer conditionat. Printre avantajele unui ventilator casnic se numara costurile mici de operare, precum si mentenanta redusa de care are nevoie. Mai mult decat atat, ventilatoarele pentru locuinte si birouri nu presupun montaj profesional si nici accesorii complexe pentru montare.

 

Beneficii

In cele mai multe locuinte moderne, baia si bucataria sunt incaperile in care vei gasi montat cel putin un ventilator casnic. Scopul acestor ventilatoare este de a elimina excesul de umiditate din aer, insa mirosurile din incapere vor putea fi, de asemenea, controlate si eliminate.

 

In plus, ventilatoarele casnice contribuie la siguranta persoanelor prin reducerea elementelor toxice degajate de catre agentii de curatare, elemente care pot pune in pericol sanatatea locatarilor. Practic, un ventilator va imbunatati sesizabil calitatea aerului din incapere.

 

- Unul dintre motivele pentru care se instaleaza un ventilator intr-o incapere fara geam este controlul mirosurilor. Daca un miros neplacut apare in baie, poate fi indepartat rapid cu ajutorul unui ventilator. Astfel, vei reusi sa intretii mai bine baia, iar persoanele care o folosesc se vor bucura de un mediu curat.

 

- Reducerea umiditatii din aer este vitala pentru intretinerea unei bai sau a unei bucatarii. Umezeala in exces poate fi daunatoare atat suprafetelor interioare, precum peretii si mobilierul, cat si sanatatii persoanelor din locuinta. Un ventilator cu o capacitate corespunzatoare va elimina riscul producerii mucegaiului.

 

- De regula, baile sunt curatate cu substante chimice foarte puternice, motiv pentru care un factor foarte important de avut in vedere este reducerea contaminantilor din aer. Vaporii substantelor toxice pot avea un impact major asupra sanatatii persoanelor din respectivul spatiu locativ, in special atunci cand este vorba de copii, persoane in varsta sau persoane care sufera de afectiuni ale tractului respirator.

 

Atunci cand achizitionezi un ventilator pentru locuinta sau birou, trebuie sa iei in calcul doi factori foarte importanti. Primul este capacitatea ventilatorului (masurata in metri cubi per ora), iar al doilea este zgomotul pe care il produce respectivul ventilator atunci cand este in functiune. In plus, ventilatoarele pentru baie trebuie sa aiba un factor de protectie la mediul umed. Oferta Vollmax iti pune la dispozitie numeroase tipuri si modele de ventilatoare, astfel incat vei gasi solutia tehnica potrivita oricarui spatiu.