umiditatea normala in casa

Umiditatea scazuta sau crescuta poate determina aparitia multor probleme. Un nivel ridicat de umiditate poate fi cauza aparitiei mucegaiului si a altor bacterii care duc la oboseala excesiva, scaderea imunitatii si afectarea organelor interne (citeste mai multe aici), iar un nivel prea scazut de umiditate poate provoca afectiuni respiratorii si deteriorarea mobilierului din lemn.

Pentru a evita aceste probleme, este important sa mentii un nivel optim de umiditate in cadrul locuintei tale, acesta situandu-se la 45%. Il poti masura cu ajutorul unui higrometru, dar daca nu detii acest dispozitiv, poti utiliza o tehnica simpla, numita “testul cubului de gheata”. Tot ce trebuie sa faci este sa pui 3 cuburi de gheata intr-un pahar si sa amesteci bine. Asteapta 3 minute, iar daca dupa acest interval scurt de timp nu se formeaza condens pe partea exterioara a paharului, inseamna ca aerul din casa ta este foarte uscat.

In schimb, pentru a vedea daca umiditatea este prea crescuta, te poti uita la geamuri si la pereti, deoarece pot avea picaturi de apa. Bineinteles, in timpul iernii nivelul umiditatii va fi mai crescut, deoarece temperatura din interior va fi mult mai mare decat cea de afara si se va face, in mod inevitabil, condens.

Alti factori care pot creste umiditatea sunt baile calde, dusurile, calcatul rufelor si gatitul. In plus, atunci cand umiditatea este mare, vei observa ca vei incepe sa transpiri mai tare sau sa iti fie frig.

Umiditatea normala in casa atunci cand ai un bebelus

Daca familia ta s-a marit, atunci trebuie sa acorzi mai multa importanta acestui factor, pentru a proteja sanatatea celui mic. Multi parinti tind sa incalzeasca prea tare camera bebelusului, uitand de faptul ca un mediu uscat ii poate provoca probleme respiratorii celui mic.

Specialistii sustin ca in camera prichindeilor nivelul optim de umiditate se situeaza la 55%. Asadar, daca iti doresti ca prichindelul tau sa fie sanatos si sa se odihneasca bine, este important sa il mentii.

Foloseste un dezumidificator!

Dezumidificarea aerului este procesul prin care se scad vaporii de apa din aer, iar pentru a face asta, poti folosi un dezumidificator. Acest aparat va colecta vaporii de apa din aer si va mentine umiditatea normala in casa. El va elimina rapid umezeala si va preveni formarea ruginii, a mucegaiului si a petelor.

In plus, un dezumidificator de calitate va avea functia de dezghetare automata, utila in cazul temperaturilor scazute, si va fi prevazut cu o lampa UV pentru distrugerea bacteriilor, dar si cu un filtru de carbon activ care va absoarbe mirosurile neplacute.

In urma folosirii acestui aparat, intreaga atmosfera din casa se va schimba. Alergenii vor fi eliminati si te vei bucura de un grad sporit de confort. Dezumidificatorul previne aparitia migrenelor, a alergiilor, a iritatilor sau a problemelor la nivelul cailor respiratorii.

Totodata, folosirea unui astfel de aparat iti va proteja si piesele de mobilier din casa. Acesta va preveni deteriorarea sau deformarea obiectelor din lemn, deoarece va elimina vaporii de apa in exces. Condensul este raspunzator si pentru umflarea vopselei de pe pereti, problema cu care nu te vei mai confrunta daca vei apela la acest aparat eficient.

Descopera gama Vollmax de dezumidificatoare si comanda aparatul necesar locuintei tale!