APARATE AER CONDITIONAT SFATURI UTILE – RADIATOARELE MURDARE ITI UCID AERUL CONDITIONAT!

Va prezentam aceasta lista intitulata Aparate aer conditionat sfaturi utile care sa va ajute sa va conservati aparatele de aer conditionat pentru cat mai mult timp. Acest articol este dedicat radiatoarelor.

Praful este inamicul principal al aparatului dumneavoastra de aer conditionat. O bobina murdara a vaporizatorului, poate produce probleme reale pentru intregul dvs. sistem. Aerul conditionat reprezinta unul dintre cele mai importante sisteme din locuinta dvs. si este important ca radiatorul acestuia sa fie verificate in mod regulat, pentru a-l ajuta sa functioneze eficient si sa ramana in stare perfecta, o perioada mai lunga de timp.

Aparate aer conditionat sfaturi utile – Cum stiu daca un radiator este murdar?

Poate ca nu stiati acest lucru, dar aparatul de aer conditionat “va vorbeste”. La fel ca si alte tipuri de masini si sisteme complicate, va incepe sa-ti dea anumite semne atunci cand exista ceva in neregula. Deoarece radiatorul absoarbe caldura din casa dvs. si aerul este tras prin conductele de retur printr-un ventilator, bobina devine astfel, o sursa primara pentru acumularea de praf.

Aparate aer conditionat sfaturi utile – Cele mai frecvente probleme cauzate de radiatoarele  murdare

  1. Racirea necorespunzatoare 

Ati observat o diferenta in temperatura aerului care iese din orificiile de ventilatie? Daca aveti acumulari pe radiator aparatul de aer conditionat se va aprinde adesea, dar nu va face o treaba buna. Mizeria serveste ca o bariera in calea aerului, iar radiatoarele metalice nu pot absorbi suficienta cantitate de caldura, care circula in interiorul casei si prin orificiile de ventilatie. Eficienta procesului de racire poate fi compromisa substantial.

  1. Aerul conditionat functioneaza constant

Termostatul din locuinta dvs. monitorizeaza temperatura si va porni aparatul de aer conditionat atunci cand este cazul. Ar trebui sa fie simplu, nu? In schimb, din cauza faptului ca radiatorul este facut pentru a rula in cicluri, poate deveni o problema reala daca aceasta se murdareste. Pur si simplu va continua sa mearga intr-una, incercand sa-si faca treaba. Cu cat este mai murdar radiatorul, cu atat vor creste ciclurile (vor deveni mai lungi). Daca lucrul acesta se intampla de suficient timp, aceasta poate scurta durata de viata a intregului sistem.

  1. Radiatorul poate ingheta! 

Inghetarea este unul dintre cele mai grave lucruri care se pot intampla cu radiatorul in sistemul de aer conditionat. Stiti ce se intampla cand radiatorul AC se blocheaza? Deoarece acumularea murdariei limiteaza cantitatea de caldura pe care o poate absorbi, condensul se poate acumula pe radiator. Apa rezultata se transforma apoi in gheata, care va afecta grav aparatul de aer conditionat.

Acordand atentie modului in care functioneaza aerul conditionat, va va ajuta sa aflati daca aveti nevoie sa-i faceti mentenanta necesara.

Unde este radiatorul situat intr-un dispozitiv de aer conditionat? 

Cand oamenii se gandesc la partile unui sistem de aer conditionat, ei vad, de obicei, unitatea mare de la exterior, ventilatoarele sau chiar termostatul. Fiind o componenta critica a functiei de racire a sistemului dvs., radiatorul se afla in interiorul unitatii interne sau in apropierea dispozitivului de antrenare a aerului, in care este amplasat ventilatorul suflantei. Este de obicei realizata din otel, aluminiu sau cupru, deoarece acestea sunt metalele care fac cea mai buna treaba in conducerea caldurii.

Fiind amplasata in partea interioara a unitatii, este important sa contactati un profesionist pentru a curata un radiator murdar. Specialistii au expertiza si instrumentele necesare pentru a-si desfasura activitatea in mod corect, eficient si sigur.