Aparate aer conditionat Bucuresti – cum sa economisesti bani cu aerul conditionat in timpul iernii?

Profesionistii de la Vollmax – aparate aer conditionat Bucuresti va ofera o serie de informatii utile pentru a putea face economii pe timpul iernii!

Cine nu apreciaza ideea de a economisi bani pe timpul iernii? In special cu facturile noastre la electricitate din ce in ce mai ridicate, in vara, economisirea de bani este intotdeauna un lucru bun.

In zonele cu temperaturi ridicate pe timpul verii, avem tendinta de a merge de la o extrema la alta. Lasam aparatele noastre de aer conditionat sa functioneze cateva luni pe an si apoi, in momentul in care temperatura exterioara scade sub limita de confort, cautam puloverele si dam drumul la caldura. Dar nu trebuie s-o facem neaparat. Avem cateva idei care va vor ajuta sa economisiti bani.

Aparate aer conditionat Bucuresti  – Sfaturi de economisire a banilor cu unitatea AC 

Aparate aer conditionat Bucuresti  – Trageti perdelele

In timp ce in cea mai mare parte a anului va sugeram sa fiti atenti la  reducerea costurilor, iarna veti dori sa lasati tot soarele inauntru. Va incalzi in mod natural casa fara a va majora factura electrica.

Aparate aer conditionat Bucuresti  –  Opriti aerul conditionat 

Nu de multe ori spunem asta din cauza umiditatii care se afla in aer in cea mai mare parte a anului, dar in timpul iernii, umiditatea scade si vremea este mai placuta. In cazul in care temperaturile sunt acceptabile, puteti fi foarte confortabil cu deschiderea ferestrelor si ridicarea blind-urilor. Cu toate acestea, nu continuati sa activati si sa opriti unitatea AC. Acest lucru va provoca mai multe probleme, deoarece unitatea trebuie sa lucreze mai mult, pentru a obtine temperatura interioara exacta.

Aparate aer conditionat Bucuresti  –  Sigilati cat mai bine incaperile

Inspectati-va ferestrele si usile. Simtiti aer rece? Daca da, trebuie sa imbunatatiti izolatia din zonele respective prin etansarea acestora. Acest lucru va va ajuta sa mentineti aerul cald la interior si pe cel rece afara.

Aparate aer conditionat Bucuresti  –  Utilizati un termostat programabil

Utilizarea unui termostat programabil este una dintre cele mai usoare modalitati de a economisi bani cu incalzirea si racirea. In timpul iernii va puteti mentine casa putin mai rece, atunci cand sunteti in vacanta sau cand nu aveti neaparat nevoie. Nu exista nici un motiv sa incalziti o casa atunci cand nu sunteti acolo pentru a va bucura de ea.

Puteti face si invers cu o unitate AC. Daca este o iarna calda si obisnuiti sa porniti frecvent aerul conditionat, asigurati-va ca nu raciti casa, atunci cand toata lumea este in alta parte.

Inainte de inceperea sezonului rece, este o idee buna sa faceti service-ul unitatilor de aer conditionat din casa dumneavoastra. In acest fel va veti asigura ca acestea functioneaza bine si ca veti avea mai putine sanse de a fi surprinsi de o defectiune. Este mult mai usor sa duceti unitatea la service in lunile Noiembrie sau Decembrie de exemplu, decat atunci cand vremea devine cu adevarat rece (in Ianuarie) si toata lumea are nevoie de mentenanta la unitatile de aer conditionat.

Iarna nu trebuie sa insemne neaparat costuri scumpe la incalzire. Folosirea acestor idei va va aduce cateva economii semnificative, la factura de curent electric. O alta idee este inlocuirea unitatilor vechi (daca aveti astfel de aparate), cu cele mai eficiente din punct de vedere energetic, disponibile pe piata.