Aparate aer conditionat – Alergii de sezon si curatarea de primavara pentru unitatea de aer conditionat

Ti-e teama de alergiile sezoniere? Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a reduce aceasta problema si pentru a va purifica calitatea aerului de la interior utilizand aparate aer conditionat.

Inainte de primavara, pastrati aceste sfaturi de curatare a aparatelor de aer conditionat in minte si incercati sa le aplicati.

Pentru oricine sufera de alergii sezoniere, nu va fi dificil de observat atunci cand deja este primavara afara.

Pentru a mentine alergiile sezoniere sub control, va sugeram sa efectuati cativa pasi pentru a imbunatati calitatea aerului interior al locuintei si unul dintre acesti pasi este instalarea unui aparat de aer conditionat..

Aparate aer conditionat – Iata cateva dintre sugestiile noastre pentru reducerea alergiilor sezoniere:

Aparate aer conditionat – Curatati conductele de aer 

Una dintre cele mai importante momente pentru intretinerea regulata a unitatii de aer conditionat, este la intrarea in sezonul de primavara. Acest lucru este valabil mai ales daca suferiti de alergii sezoniere.

Cand anotimpurile se schimba de la rece la cald, va trebui sa folositi unitatea de aer conditionat mult mai des. Aceasta inseamna ca inceputul primaverii este un moment potrivit pentru programarea curatarii conductelor de aer.

Curatarea conductelor de aer va asigura, de asemenea, ca unitatea ac functioneaza la o performanta optima.

Aparate aer conditionat – Inlocuiti filtrele AC

Daca alergiile sezoniere se declanseaza, poate fi timpul pentru filtre noi. Inlocuiti filtrele de aer conditionat pentru a respira un aer curat.

Este uimitor cat de mult praf si alte particule de acumulare pot declansa alergii in timpul primaverii. Majoritatea profesionistilor va recomanda sa inlocuiti filtrele de aer conditionat cel putin o data la patru pana la sase saptamani, pentru a imbunatati calitatea aerului din interior.

Aparate aer conditionat – Inchideti ferestrele si usile

Polenul este principalul vinovat cand vine vorba de alergii sezoniere. Pentru a reduce cantitatea de polen din casa dvs., tineti ferestrele si usile inchise. De asemenea, verificati nivelurile de umiditate.

O problema atat de evidenta, care ar putea accentua alergiile sezoniere, este umiditatea. Este important sa pastrati umiditatea corespunzatoare in casa dvs. Sistemul dvs. HVAC ar trebui sa mentina aerul interior suficient de uscat pentru a elimina sporii din aer, care se inmultesc in conditii de umezeala ridicata.

Aparate aer conditionat – Feng Shui Living Spaces 

Feng shui este arta armonizarii mediului si a spatiilor de locuit astfel incat acestea sa fie curate si placute din punct de vedere estetic.

Scopul este de a amplifica relaxarea si de a reduce orice cantitate de “energie negativa”, cum ar fi praful, murdaria, suprafetele necorespunzatoare si plantele moarte.

Cu putina “curatenie de primavara” puteti elimina praful interior si poluarea aerului. Curatarea prafului de pe suprafete si folosirea unui sistem dotat cu un filtru HEPA, reprezinta un inceput excelent al feng shui-ului pentru alergii de interior.

Aparate aer conditionat – Filtre de aer HEPA

Daca aveti in continuare probleme cu alergii interioare, ultima alternativa este folosirea unui filtru de aer HEPA.

Un purificator de aer HEPA este conceput pentru a imbunatati calitatea aerului de la interiorul locuintelor si pentru a reduce problemele respiratorii cauzate de poluarea aerului.

Daca inca stranutati dupa finisarea curateniei interioare si a curatarii aparatului de aer conditionat, un purificator de aer este o solutie fantastica.