Este usor sa va simtiti dezorientati si coplesiti atunci cand cautati un nou sistem HVAC pentru casa dvs., mai ales cu toate alegerile pe care le aveti la dispozitie, in ziua de azi. Pentru a va ajuta sa selectati sistemul potrivit pentru stilul dvs. de viata, vom prezenta cateva sfaturi, termeni-cheie si informatii pe care sa le folositi, atunci cand doriti sa faceti un upgrade sistemului actual.

Gasiti un contractor de calitate

Gasirea unui contractor licentiat în care sa aveti încredere poate fi dificil. Nu sunt la fel, si cu siguranta acestia nu vehiculeaza aceleasi preturi. Dar este bine sa va amintiti ca munca de calitate nu este de obicei si ieftina, iar munca ieftina nu este de obicei si de calitate. Daca veti compara mai multe oferte, veti putea lua cea mai buna decizie, pentru a va atinge obiectivele.

Tineti cont de  dimensiunea casei

În primul rand, marimea zonei in care aveti nevoie de încalzire sau racire, face o mare diferenta in ceea ce priveste sistemul de care aveti nevoie. Aceasta este o decizie importanta, si va sfatuim sa consultati un profesionist. Daca ati facut evaluarea incorect, ati putea întampina multi ani de încalzire si racire ineficiente, plus  facturi de utilitate scumpe. Cereti contractantului dvs. sa efectueze o calculare a sarcinii manuale-J.  Aceasta este o ecuatie complexa care influenteaza mai multe variabile despre casa dvs. pentru a determina cantitatea corecta de încalzire si racire, de care are nevoie.

Verificati izolatia

Înainte de a lua o decizie, examinati cu atentie ferestrele, usile si izolatia. Orice loc în care aerul ar putea sa patrunda sau sa iasa din casa ta va, face ca intregul sistem HVAC sa munceasca mai mult, ridicand astfel factura la energie. Înainte de a investi într-un nou sistem, asigurati-va ca inspectati si reparati ferestrele, usile si izolatia din casa dvs.

Cunoasteti optiunile sistemului HVAC

Un sistem central de încalzire si climatizare este, de obicei, optiunea preferata de multe persoane, dar este un sistem central HVAC viabil pentru situatia curenta a locuintei si a situatiei tale financiare? Daca locuinta dvs. este foarte veche, este posibil ca aceasta sa nu aiba sistemul de conducte necesar pentru a rula un nou sistem central HVAC, iar instalarea acestor conducte poate fi costisitoare. Vestea buna este ca, daca va decideti sa mergeti mai departe cu instalarea conductelor, valoarea casei dvs. va creste probabil proportional, cel putin egal cu suma pe care o investiti. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna alegerea potrivita pentru fiecare proprietar de locuinta si exista o multime de alternative care trebuie luate în considerare, inclusiv sisteme mini-split, unitati de ferestra si racitoare, evaporatoare, etc.

Creati o locuinta confortabila

Echipamentele cu o singura treapta opereaza pe o setare standard, în timp ce echipamentele în doua trepte functioneaza pe o capacitate medie sau totala. Cu echipamente în doua etape, beneficiati de avantajele reduse ale ciclului de deplasare si ale schimbarilor de temperatura, sporind confortul la un pret moderat. Exista, de asemenea, echipamente cu viteza variabila, care se potrivesc îndeaproape cerintei de sarcina. În timp ce echipamentul cu viteza variabila poate avea un cost initial mai ridicat, eficienta operationala si protectia sistemului, sunt îmbunatatite. De asemenea, o unitate instalata corect va dezumidifica aerul, creand o locuinta mai confortabila.

Reducerea costurilor prin alegerea eficientei

Deoarece multe sisteme nu sunt înlocuite pentru mai mult de 15 ani, un nou sistem de încalzire si aer conditionat, va avea în mod obisnuit costuri de operare mai mici decat sistemul dvs. actual. Eficienta sistemului dvs. este un factor important în determinarea a cat de costisitoare vor fi facturile lunare, pe viitor.