Aer conditionat – 5 Sfaturi DIY pentru imbunatatirea calitatii aerului interior

Va oferim mai multe sfaturi despre cum puteti folosi aparatul de aer conditionat pentru imbunatatirea calitatii aerului.

Aer conditionat –  Cateva sfaturi de purificare a aerului pentru a le incerca in casa

Calitatea aerului interior este o problema mai mare decat realizeaza majoritatea oamenilor. In timp ce problemele din aer liber sunt adesea vizibile atunci cand apare ceata, smog si fum, factorii de calitatea aerului din interior, adeseori trec neobservati. Iata cateva sfaturi despre cum va puteti imbunatati calitatea aerului, la interiorul locuintei.

Aer conditionat –  Imbunatatiti ventilatia

Multe persoane isi pastreaza casele inchise bine, pentru a economisi energie. In cazul in care functioneaza o unitate AC, este posibil sa fie un lucru bun (a se vedea urmatoarea sugestie), dar daca nu este cazul, particulele sunt prinse la interior si vor invita mucegaiul sa se depuna, atunci cand intra aer cald si umed. Tineti aerul in miscare prin utilizarea ventilatoarelor si asigurati-va ca filtrele sunt curate si modificate in functie de sugestiile producatorului.

Ventilatia este deosebit de importanta atunci cand curatati. S-ar putea sa nu realizati nici macar ca produsele chimice care va pastreaza locuinta “curata”, polueaza de fapt calitatea aerului din locuinta. Solutiile de curatare, pot introduce in aer anumite particule toxice, care irita plamanii. Din acest motiv, este important sa selectati un agent de curatare ecologic sau sa pastrati aerul circulant in timpul curatarii.

Aer conditionat –  Utilizati o unitate AC

Aerul conditionat elimina apa din atmosfera de la interiorul casei. Deoarece multe substante iritante sunt solubile in apa, acest lucru poate contribui la imbunatatirea calitatii aerului. Filtrele de aer de calitate de pe sistemul AC pot de asemenea capta mucegai, alergeni si alte substante iritante.

Aer conditionat –  Instalati un filtru HEPA

Daca sistemul dvs. AC este conceput pentru a folosi un filtru HEPA, instalarea unuia dintre aceste filtre de unica folosinta, poate imbunatati calitatea aerului din locuinta dvs. O alta optiune este un filtru UV sau instalarea unui sistem de purificare UV (desi acesta nu este un remediu DIY si trebuie sa apelati la un specialist).

Daca utilizati un filtru HEPA pentru a reduce contaminantii din aer, ar trebui sa va uitati, de asemenea, la surse cum ar fi paraziti si acarieni de praf. Aceste organisme se stabilesc in zone precum saltelele si pernele. Folosirea scuturilor de protectie pe acestea, poate ajuta, dupa caz.

Aer conditionat –  Sursele de gaz

Chiar daca nu va dati seama, in momentele in care gatiti cu gaz, riscati sa produceti in bucatarie, dioxid de azot. Deschiderea ferestrei de la bucatarie sau pornirea ventilatorului de evacuare, poate ajuta la disiparea acestor gaze nocive.

Aer conditionat –  Folositi plantele 

Desi este greu de crezut, exista plante care ajuta la imbunatatirea calitatii aerului din interior. Plante cum ar fi Ivy, mama-Tongue (planta sarpelui) si Palm Bamboo, nu numai ca au capacitatea de a curata poluantii naturali din aerul nostru, ci si pe cei pe care ii aducem in viata noastra prin anumite tratamente chimice (aplicate mobilierului de exemplu), cum ar fi Formaldehida.

Daca tinzi sa crezi ca aerul din locuinta ta este excelent, doar pentru ca tu si familia ta nu suferiti de probleme de respiratie, gandeste-te din nou. Multe cladiri eficiente din punct de vedere energetic, care sunt sigilate perfect, sunt „capcane” excelente pentru toxinele pe care le folosim pentru a ne curata casele si pentru a decora camerele. Utilizarea timpului suplimentar pentru a va asigura ca acesti contaminanti fac cat mai putin rau  sanatatii familiei tale, este un pas bun.