Exista mai multe informatii de care trebuie sa tineti cont atunci cand vine vorba despre aparate de aer conditionat. Aparatele de aer conditionat nu dureaza pentru totdeauna, in special in zonele cu adevarat calde, unde unitatile AC sunt expuse continuu unor elemente naturale dure, cum ar fi caldura excesiva, umiditatea si furtunile. Dar exista si alti factori care determina de asemenea cat timp va functiona aerul tau conditionat, inchttps://vollmax.ro/lusiv producatorul, tipul si dimensiunea unitatii, cat de bine este intretinuta unitatea si frecventa utilizarii acesteia. Acestea fiind spuse, in medie, unitatile de AC folosite la capacitate maxima, dureaza intre 8 si 14 ani.
Dar cum veti sti cand trebuie sa inlocuiti aparatul de aer conditionat? Pe masura ce aparatul dvs. de aer conditionat imbatraneste, puteti sa il monitorizati si sa descoperiti cele mai comune probleme, care ar putea aparea in timp. Va recomandam sa verificati si aparatele noastre de aer conditionat.
Aparate de aer conditionat – Probleme comune ale aerului conditionat
Aparate de aer conditionat – Uzura generala
Da, intretinerea regulata a sistemului AC va va ajuta sa adaugati cativa ani la unitatea dvs. de aer conditionat, dar dupa un deceniu sau mai mult de utilizare, exista sanse mari sa nu mai functioneze la fel de bine si va dura probabil mai mult pentru a va putea raci casa. In plus, efectele fenomenelor meteorologice nefavorabile si a substantelor chimice naturale din aer, cum ar fi sarea si sulful, precum si componentele electrice si mecanice ale unitatii, vor fi probabil epuizate in timp.
Aparate de aer conditionat- Ineficienta
Dincolo de uzura generala, aparatul dvs. de aer conditionat ar putea functiona mai putin eficient decat o unitate noua, deoarece piesele componente s-au deteriorat intr-o anumita maniera, fie ca este vorba de ventilatoare, radiator sau despre compresor. Oricare dintre aceste probleme va determina aparatul dumneavoastra de aer conditionat sa lucreze mai mult si va afecta modul/timpul de racire a casei dvs., ceea ce va duce la facturi mai mari pentru energie.
Aparate de aer conditionat – Depuneri de gheata sau praf pe radiator
Exista cazuri in care se poate acumula gheata pe anumite parti ale unitatii de aer conditionat. Poate ca se datoreaza unui filtru de aer murdar, care poate impiedica circulatia aerului in jurul radiatorului. Cu toate acestea, daca observati depuneri de gheata pe vaporizatorului, aceasta ar putea insemna ca aveti o problema mai grava, cum ar fi o scurgere de agent frigorific, un ventilator rupt sau un condensator defect.
Aparate de aer conditionat – Pierderi (scurgeri) ale agentului frigorific
Daca unitatea de aer conditionat pierde agent frigorific, este posibil sa aveti o scurgere. Adaugarea agentului frigorific nu va rezolva problema. Dincolo de impactul asupra performantei, scurgerile de agent frigorific pot dauna mediului inconjurator. Daca scurgerea are loc in linia de refrigerare, depanarea este destul de usoara, dar daca este in compresorul de aer conditionat, de exemplu, ar fi mai bine sa investesti financiar intr-o noua unitate AC.
Aparate de aer conditionat – Defectiune electrica
Pe masura ce aparatul dvs. de aer conditionat imbatraneste, sansele de scurtare a duratei sale de viata se amplifica. Unele probleme electrice comune includ condensatoare care nu functioneaza corect, relee care au fost inchise etans sau intrerupatoare de circuit care sunt frecvent declansate. De asemenea, cablajul defect poate contribui la defectarea electrica sau, mai grav, la un incendiu in unitatea de aer conditionat. In plus, in cazul in care unitatea dvs. nu este intretinuta corespunzator si este suprasolicitata din cauza temperaturilor ridicate, ea poate de asemenea sa se defecteze.
Aparate de aer conditionat – Probleme cu ventilatoarele
Unitatea dvs. AC are doua ventilatoare – unul care arunca aerul din interiorul casei dvs. peste radiatorul evaporatorului pentru a-l raci si altul care arunca aerul peste condensatorul unitatii exterioare, care descarca caldura absorbita in afara casei. Exista o serie de motive pentru ca fiecare ventilator sa nu mai functioneze corect, inclusiv centurile uzate, motoarele deteriorate, lipsa de lubrifiere sau murdaria si resturile excesive. Indiferent de problema, rezultatul ar putea fi restrictionarea fluxului de aer, ceea ce ar putea conduce, in cele din urma, la defectarea compresorului aparatului de aer conditionat, daca acesta este ignorat. Daca compresorul nu nu mai functioneaza, este posibil sa aveti nevoie de un nou aparat de aer conditionat.