Aeroterme – tipuri, avantaje si reguli de folosire

Se spune ca iarna este cea mai frumoasa perioada din an, datorita sarbatorilor. Insa temperaturile scazute reprezinta cealalta latura a anotimpului, mai putin placuta. De aceea, asigurarea confortului termic in propriul camin este unul dintre aspectele care preocupa pe toata lumea in timpul iernii. Si, pentru ca uneori caloriferele nu sunt suficiente sau pur si simplu oamenii isi doresc o modalitate mai rapida de a incalzi incaperea, apeleaza la aeroterme.

Vei descoperi in acest articol tipurile de aeroterme pe care le gasesti in magazinul nostru online, avantajele aerotermelor, dar si reguli de folosire in siguranta!

Ce tipuri de aeroterme poti gasi la noi

In functie de sursa pe care o folosesc pentru generarea caldurii, aerotermele se impart in mai multe categorii: pe apa calda, electrice si pe gaz. La noi gasiti aeroterme cu functionare cu apa calda si cu functionare cu rezistenta electrica.

Aerotermele pe apa calda functioneaza prin intermediul conectarii la sisteme de incalzire cu apa, precum centralele termice.

Aerotermele electrice trebuie conectate, evident, la o sursa de energie electrica. Ele sunt prevazute cu o rezistenta, iar caldura emanata este distribuita cu ajutorul ventilatorului.

Chiar daca esti in cautarea unei aeroterme pentru casa ta, trebui sa stii ca acestea sunt potrivite si pentru spatiile industriale.

Avantajele aerotermelor

In cazul aerotermelor electrice, principalul avantaj este economia. Aerotermele electrice sunt sisteme de incalzire economice. Ele incalzesc aerul din incapere foarte repede si iti ofera confortul termic mult dorit, iar astfel energia electrica consumata este redusa.

Mobilitatea este un alt avantaj al aerotermelor. Daca te gandesti sa achizitionezi un sistem de incalzire pe care sa il poti muta dintr-o incapere in alta oricand vrei, atunci aerotermele sunt solutia perfecta. In magazinul nostru online gasesti o gama variata de aeroterme, verticale sau orizontale, pe care le poti pozitiona oriunde vrei. In plus, aerotermele ocupa mult mai putin spatiu decat caloriferele clasice.

Aerotermele sunt perfecte atunci cand vrei sa incalzesti doar o anumita zona dintr-o incapere, fara sa fie nevoie sa incalzesti intreaga casa. Astfel, consumul este redus substantial.

Aertoermele nu sunt zgomotoase. In cazul aerotermelor din noua generatie, putem afirma cu certitudine ca nu produc un nivel ridicat de zgomot, datorita ventilatoarelor axiale si cu turatie variabila. Daca mentii ventiloatoarele aerotermelor curate, ai sanse mult mai mari ca nivelul redus de zgomot sa se pastreze pe o lunga durata!

Instalarea aerotermelor nu costa! Daca ar fi sa compari caloriferele clasice cu aerotermele, ti-ai da seama imediat ca primele necesita un proces complex de instalare si, implicit costuri. In schimb, aerotermele nu necesita instalare si astfel economisesti si bani. Ele trebuie doar alimentate de o sursa de energie electrica pentru a te bucura de confort termic.

Cum sa folosesti aerotermele in siguranta

Pentru a fi in siguranta atunci cand folosesti o aeroterma, trebuie sa ai in vedere urmatoarele:

  • nu pozitiona aeroterma langa obiecte care pot lua foc (draperii, perdele etc.);
  • nu folosi aeroterma pe post de uscator pentru haine;
  • alimenteaza aeroterma doar la prize sigure;
  • amplasati aeroterma doar asa cum recomanda producatorul.

Asadar, aerotermele pot fi o alternativa buna pentru sistemele de incalzire clasice atunci cand iti doresti sa economisesti bani si sa ai parte de confort termic cat mai rapid. Vollmax iti pune la dispozitie o multime de aeroterme!