SFATURI PRIVIND INSTALAREA APARATULUI DE AER CONDIȚIONAT

Pentru a avea parte de cel mai mare confort posibil în casele și locurile cu trafic intens (serviciu, locuri publice etc.), este logic să luăm în considerare o soluție răspândită și eficientă ca instalarea unui sistem de aer condiționat, fie că este vorba de un aparat de aer condiționat, fie de un sistem de încălzire, fie de combinarea ambelor optiuni. Cu toate acestea, dincolo asta, va trebui să luăm în considerare un număr mare de variabile dacă vrem să obținem ceea ce avem cu adevărat nevoie: nu este o chestiune complexă, ci pur și simplu o încercare de a adapta sistemul la cerințele reale ale fiecărei situații.

Din acest motiv, mai jos vă vom oferi câteva sugestii utile în momentul în care luați o decizie privind instalarea unui aparat de aer condiționat în spațiul dvs.

Caracteristicile spațiului

Proprietățile și spațiile sunt diferite, la fel ca oamenii care trăiesc în ele și, prin urmare, este esențial să se țină cont de aceste caracteristici și preferințe pentru a ști exact care va fi cel mai eficient aparat de aer condiționat.

O casă diferă de o pardoseală, în același mod în care nevoile nu vor fi aceleași într-un mediu cu climă extremă sau unul cu climă blândă.

Modul în care este orientat  spațiul care urmează să fie aclimatizat condiționează, de asemenea, rezultatele unui echipament (cantitatea de căldură provenită de la soare). De asemenea, este necesar să se verifice dacă proprietatea este izolată în mod corespunzător și că nu există fisuri prin care să se poată strecura aer exterior.

Desigur, trebuie să luăm în considerare obiceiurile oamenilor care locuiesc în casă (în ce zonă stau mai mult timp). Cunoașterea spațiului pe care dorim să îl răcorim este un prim pas esențial înainte de a decide ce tip de sistem este cel mai potrivit.

O mare varietate de sisteme

Opțiunile în ceea ce privește  aparatul de aer condiționat sunt multe și foarte diverse, tocmai pentru de a se adapta cât mai bine nevoilor utilizatorilor. Din acest motiv, în cazul în care doriți să schimbați temperatura dintr-o singură cameră, puteți alege să instalați un sistem de aer condiționat care este pur și simplu format dintr-o unitate interioară și o unitate exterioară.

În cazul în care doriți să răcoriți mai multe camere, puteți opta pentru un sistem cum ar fi cel multi-split, optând direct pentru o instalare centralizată care oferă o temperatura ideală în mai multe zone simultan.

 

Încălzirea prin pardoseală sau sistemul cu radiatoare pot fi soluții adaptate perfect nevoilor specifice. Chiar și în acele case izolate puteți opta pentru soluții extrem de eficiente și ecologice, cum ar fi pompa de căldură care poate fi combinată cu majoritatea echipamentelor de aer condiționat.

În toate cazurile, instalarea trebuie să fie efectuată de un profesionist care nu numai că va executa procedura într-un mod eficient, dar va fi capabil să rezolve orice problemă care ar putea apărea. Probleme neprevăzute sunt posibile oricând.

Pentru a alege aparatul de aer condiționat potrivit pentru a vă satisface nevoile, este vital să calculați câți BTU pe metru pătrat sunt necesari. La efectuarea calculului, trebuie luat în considerare faptul că pentru fiecare metru pătrat sunt necesari 100 BTU. Cu toate acestea, evoluția tehnologiei legate de aer condiționat a făcut posibilă reducerea raportului puterii de răcire (BTU) pe metru pătrat datorită unor elemente precum tehnologia inverter, care permite modificarea progresivă a temperaturii și fără vârfuri de energie.

În acest fel, puterea necesară pentru a obține același nivel de confort în casa noastră este redusă.

Alegeți cele mai bune caracteristici

Având în vedere tehnologia inverter, un alt aspect esențial de care trebuie să țineți cont atunci când instalați sistemul de aer condiționat îl reprezintă caracteristicile echipamentului în ceea ce privește eficiența și economisirea consumului. Clasificarea energetică a aparatului de aer condiționat trebuie să fie ridicată, cum ar fi A +, ceea ce înseamnă că veți obține o bună eficiență energetică de fiecare dată când porniți echipamentul de aer condiționat.

Aspecte cum ar fi tehnologia inverter menționată mai sus vor favoriza un consum redus care vă va ajuta să economisiți bani. Nu uitați factorii precum puterea acustică: asigurați-vă că echipamentul dvs. este destul de silențios, astfel încât să nu vă deranjeze în timpul funcționării.

Ținând cont de toate acestea, dacă veți apela la Vollmax, veți obține exact ceea ce căutați pentru acel spațiu în care aveți nevoie de confort.

Noi, cei de la Vollmax, avem cei mai buni profesioniști și aparate de aer condiționat de ultimă generație, fiind capabili să vă oferim o gamă largă de modele care să vă satisfacă așteptările și să vă permită să vă bucurați de temperatura pe care o preferați în fiecare moment al vieții.