Ce trebuie sa stii inainte de montarea aparatului de aer conditionat

Alegeti o firma specializata in acest domeniu si cu autorizare de instalare pe marca aparatului de aer conditionat pe care l-ati ales pentru a va fi asigurata garantia pe instalare. O firma autorizata va va putea schimba orice piesa defectata sau va va oferi serviciile necesare pe toata perioada de garantie. Daca firma nu este autorizata, aceste lucruri nu vor fi posibile, aparand costuri suplimentare.

Pasii care trebuie urmati pentru un montaj corect:

Stabilirea de comun acord cu instalatorul, locul in care va fi montat aparatul, atat unitatea interna cat si cea externa. In cazul in care cererea clientului nu este conforma se va oferi de catre instalator o solutie cat mai apropiata de cererea acestuia. Trebuie sa tineti minte ca exista posibilitatea ca locul in care doriti Dvs. montarea aparatului sa nu fie potrivita.

Consola pentru unitatea interna trebuie sa fie perfect dreapta, iar dupa fixarea acesteia, cu ajutorul unei bormasini se va efectua spargerea zidului pentru realizarea traseului frigorific care face legatura intre cele doua unitati ale aparatului de aer conditionat. Dupa pozitionarea unitatii interne, se va proceda la fel si cu unitatea externa. Este foarte important ca si aceasta sa fie montat perfect drept.

Traseul trebuie sa fie matisat bine, deoarece izolatia tevii de cupru protejeaza la interior sa nu apara condens, iar la exterior banda de matisat protejeaza traseul frigorific de razele solare si alte aspect negative ale mediului inconjurator, nepermitand degradarea traseului frigorific. O izolatie bine facuta va ajuta agentul frigorific sa nu se incalzeasca si sa ajunga rece la unitatea interna a aparatului de aer conditionat, pentru ca racirea spatiului sa se realizeze in parametrii normali.

Dupa realizarea montajului celor doua unitati, se va crea legatura dintre ele, urmand ca mai apoi aparatul sa se vacumeze cu ajutorul unei pompe de vid. Utilizarea acestei pompe este importanta pentru a asigura clientul ca montajul este corect facut si nu vor avea loc pierderi de agent frigorific in urma montajului.

Dupa ce este realizata vacumarea traseului si a unitatii interne, se poate face proba aparatului prin eliberarea agentului frigorific. Dupa ce v-ati convins ca aparatul de aer conditionat functioneaza, instalatorul este obligat sa va explice si modul de functionare a aparatului. Trebui sa primiti de asemenea si un manual de utilizare, in care veti gasi raspuns la orice intrebare, nelamurire pe care o aveti in legatura cu modul de functionare a aparatului.