Ventilatoare pentru baie

Sistemele de ventilatie a baii sunt proiectate pentru a evacua rapid si in mod eficient mirosurile si aerul umed din sala de baie. Sistemele tipice sunt compuse dintr-o unitate de ventilator de tavan conectata la o conducta care evacueaza aerul catre exterior (perete sau acoperisul imobilului).

 

Scopul principal pentru care majoritatea persoanelor instaleaza un ventilator baie este de a reduce umiditatea din incapere. Mai mult decat atat, mirosurile neplacute sunt eliminate odata cu aerul umed. In plus, un ventilator baie va imbunatati siguranta si va asigura sanatatea persoanelor care folosesc incaperea prin reducerea sau evacuarea vaporilor produsi de solutiile chimice de curatare a baii. Acesti vapori pot avea un impact puternic asupra sanatatii membrilor familiei tale, motiv pentru care cea mai buna optiune este sa instalezi un ventilator baie pentru a imbunatati calitatea aerului.

 

Beneficiile oferite de un ventilator baie

 

- Eliminarea mirosurilor neplacute. Foarte multe apartamente nu au geam la baie, motiv pentru care ventilarea incaperii poate fi facuta numai utilizand un ventilator. Acesta poate elimina mirosurile neplacute provenite de la toaleta sau de la instalatia sanitara, lasand o atmosfera placuta pentru persoana care urmeaza sa foloseasca baia.

 

- Reducerea sau eliminarea umiditatii. Reducerea umiditatii din aer este o conditie obligatorie atat pentru confort, cat si pentru pastrarea sanatatii persoanelor care folosesc baia. Umiditatea in exces poate afecta foarte grav peretii baii, cauzand desprinderea vopselei sau a tapetului. In plus, in cazurile extreme, usile din lemn isi pot modifica forma din cauza excesului de umiditate.

 

Cel mai important aspect, insa, este faptul ca umiditatea poate favoriza dezvoltarea mucegaiului. Acesta se poate extinde foarte rapid si este deosebit de dificil de eliminat. In plus, un mediu in care exista spori de mucegai este foarte nesanatos pentru persoanele cu afectiuni pulmonare sau cu sensibilitati la sistemul respirator. Tocmai de aceea, folosirea unui ventilator baie este decisiva.

 

- Reducerea contaminantilor din aer. De regula, baile sunt curatate cu agenti agresivi care, pe langa distrugerea pietrei sau eliminarea petelor de rugina, pot cauza probleme grave de sanatate atunci cand sunt inhalate. Aceasta situatie afecteaza foarte rapid copiii, persoanele in varsta si persoanele cu afectiuni la nivelul plamanilor.

 

In cazul in care exista si mucegai in sala de baie, un ventilator baie va elimina sporii existenti in aerul din incapere. Pe langa crearea unei atmosfere mai sanatoase, ventilatorul va incetini foarte mult dezvoltarea mucegaiului deja existent.

 

- Eliminarea aburului de pe suprafete. In timpul dusurilor sau bailor fierbinti, aburul se va depune pe toate suprafetele reci, inclusiv pe pereti si oglinzi. Un ventilator baie va ajuta la evacuarea umezelii, reducand simtitor efectele aburului.

 

Vollmax vine in intampinarea necesitatilor tale de cu un catalog deosebit de cuprinzator de ventilatoare pentru baie. Modelele de calitate din oferta noastra pot fi controlate atat direct, prin intermediul unui comutator conventional, cat si prin intermediul unui comutator cu temporizator. In plus, poti alege sa montezi si un umidistat pe unul dintre peretii baii tale, iar ventilatorul conectat la acesta va porni atunci cand atmosfera din incapere va atinge o cota anume de umiditate relativa. Absolut toate solutiile de ventilare necesare confortului tau pot fi regasite in oferta Vollmax, unde garantia calitatii este asigurata de cei mai renumiti producatori din domeniu.

Filtreaza dupa

Produse 1-24 din 260

Descendent
Vizualizare ca Grila Lista

Produse 1-24 din 260

Descendent
Vizualizare ca Grila Lista