Ventilatoare intubate

Un ventilator axial este un dispozitiv care asigura ventilarea mecanica a aerului din interior catre exterior prin intermediul tubulaturii flexibile sau fixe, din plastic sau metal. Ventilatorul axial va imbunatati considerabil calitatea aerului dintr-o locuinta, evacuand in mod eficient mirosurile, aerul umed si temperaturile excesive.

 

Scopul instalarii unui ventilator axial

Ventilatorul axial se instaleaza impreuna cu tubulatura care conduce catre exterior aerul evacuat de la interior. Tocmai de aceea, acesta va fi mult mai performant si mai silentios decat un sistem de ventilare cu filtrare si recirculare a aerului. Cu toate ca mirosurile neplacute sunt o sursa importanta de disconfort intr-o locuinta, scopul principal pentru care se instaleaza acest tip de sistem de ventilare este de a extrage si evacua aerul umed.

 

Umiditatea in exces din interiorul unei locuinte (in special in baie si bucatarie) favorizeaza dezvoltarea mucegaiului pe pereti si suprafete. Acesta poate duce nu numai la deteriorarea suprafetelor, dar si la provocarea unor afectiuni de sanatate in cazul persoanelor cu sensibilitate la nivelul tractului respirator.

 

Modul de functionare al unui ventilator axial

Un ventilator axial se conecteaza la sursa de electricitate a locuintei in acelasi mod in care conectezi, de exemplu, plafonierele si aplicele. Un comutator de perete asigura operarea ventilatorului. In functie de model, ventilatorul poate veni si cu un timer pe care il setezi pentru a asigura functionarea continua timp de 10, 15 sau 20 de minute.

 

Atunci cand este pus in functiune, un ventilator axial va trage aerul din incinta prin grila de admisie, trecandu-l prin tubulatura metalica sau din plastic si fortandu-l sa iasa la exterior. In functie de necesitatile tale si de caracteristicile spatiului interior, Vollmax iti pune la dispozitie o multitudine de modele de ventilator axial, cu diverse functii si capacitati.

Filtreaza dupa

14 Produse

Descendent
Vizualizare ca Grila Lista

14 Produse

Descendent
Vizualizare ca Grila Lista