Centrale frigorifice

Centralele frigorifice sunt elemente esentiale in aplicatiile industriale speciale, deoarece ele sunt responsabile de racirea sau mentinerea temperaturii unei incinte la o valoare optima. Un ciclu de refrigerare consta in schimb de caldura, compresie si expansiune cu un agent frigorific care curge prin unitati in cadrul ciclului.

Filtreaza dupa
Selectia curenta nu contine produse.

Centralele frigorifice sunt utilizate in special pentru aplicatii de congelare, refrigerare si climatizare industriala.

Importanta si beneficiile racirii spatiilor interioare

In cazul fabricilor de procesare alimente, dar si in cazul depozitelor, cea mai buna solutie pentru asigurarea unei temperaturi optime este montarea unei centrale frigorifice, deoarece acestea pot asigura o gama larga de puteri frigorifice, la costuri de exploatare reduse, cu un montaj mult mai rapid si mai ieftin si cu un consum redus de energie (amortizare in scurt timp).

Ele folosesc mai multe compresoare in paralel si in cazul in care un compresor se defecteaza, el se poate repara sau inlocui fara a opri total centrala frigorifica. Datorita tablourilor de comanda, centralele frigorifice se pot programa si monitoriza (chiar si de la distanta), evitandu-se astfel varfurile de sarcina si scazand costurile referitoare la consumul de energie electrica. Pentru spatii de dimensiuni mai reduse, se pot monta centrale frigorifice supraetajate sau carcasate, acestea fiind si izolate termic si fonic.

In functie de necesitati, centralele frigorifice pot asigura temperaturi de refrigerare sau de congelare, putand utiliza atat compresoare frigorifice ermetice cat si semiermetice, putandu-se echilibra chiar si numarul de ore de functionare, pentru o solicitare uniforma a acestora.

 Tipuri de centrale frigorifice Vollmax

Centralele frigorifice de la Vollmax pot fi comandate in functie de nevoile spatiului dumneavoastra, si sortate in functie de specificatii: capacitate frigorifica, agent frigorific compatibil si tensiune de alimentare.

In oferta Vollmax, puteti gasi centrale de frig de la producatori de top in domeniu, ca Panasonic si Frascold.

Gama de centrale frigorifice din oferta Vollmax este compusa din echipamente profesionale cu o capacitate frigorifica mare. Avand o flexibilitate deosebita, aceste echipamente asigura costuri foarte reduse de exploatare, cu o functionare economica din punct de vedere energetic. In functie de sarcina termica a consumatorului, majoritatea tipurilor de centrale frigorifice permit reglarea puterilor de functionare. Astfel, se poate ajunge la o economie semnificativa de energie, iar aceasta face ca investitia initiala sa fie amortizata intr-un interval scurt de timp.

Principiu de functionare centrale frigorifice

O instalatie frigorifica este un sistem de recipiente sub presiune, tevi, fitinguri si alte echipamente prin care agentii frigorifici sunt vaporizati, comprimati si lichefiati in ciclul frigorific.

 Nevoia de sisteme de racire este mai mare in special in unitatile de productie, depozite, fabrici, spatii de birouri, spatii comerciale si multe altele pentru a oferi un mediu de lucru confortabil si pentru a proteja inclusiv materia prima sau produsele depozitate in incinta. Un mediul cald si umed creeaza ineficienta in munca, scade productivitatea, afecteaza starea procesului de productie si a produsului final si este daunator sanatatii celor care isi desfasoara activitatea in el.

Ciclul de refrigerare implica transferul agentului frigorific dintr-un loc in altul si in diferite forme, cu scopul final de a reduce temperaturile fie intr-o camera frigorifica sau intr-un spatiu mai mare. Cel mai important aspect consta in alegerea centralei de frig potrivite pentru spatiul dumneavoastra, dar si respectarea procedurilor optime de mentenanta si curatare a echipamentului folosit. Pentru a facilita aceste proceduri, echipa Vollmax va vine in ajutor cu toate informatiile necesare pentru instalare, montare si utilizarea centralei frigorifice dorite, si fisele tehnice oferite de producatori. Va recomandam sa acordati o atentie sporita mentenantei echipamentelor, pentru a va asigura ca obtineti performante optime si tineti sub control costurile implicate de utilizarea acestora, dar si pentru a creste durata de viata a sistemului utilizat.


Comanda si livrare centrale frigorifice

Centralele frigorifice din oferta Vollmax se pot comanda online iar serviciul de livrare este disponibil in toata tara, prin intermediul serviciilor de curierat rapid.

Produsele se afla in ambalajul original al producatorului, plus ambalaje suplimentare pentru o protectie sporita pe durata transportului.

Pentru produsele din stoc, termenul de livrare este de 1-2 zile lucratoare din momentul in care primiti confirmarea comenzii.

Pentru produse ce nu se afla momentan pe stoc, ne puteti contacta pentru a stabili impreuna posibilitatea de furnizare a produsului necesar.

Este important pentru noi ca fiecare client Vollmax sa gaseasca cea mai potrivita solutie pentru afacerea lui cu ajutorul sistemelor de racire de pe site-ul nostru. Pentru intrebari sau detalii suplimentare, va stam la dispozitie prin formularul Consultanta gratuita.


Ce este agentul frigorific?
Un agent frigorific este un fluid de lucru utilizat in ciclul frigorific al sistemelor de aer conditionat si al pompelor de caldura, unde acestea trec printr-o tranzitie repetata de la starea de lichid la starel gazoasa si inapoi.

Ce este supraincalzirea unui sistem frigorific?
Supraincalzirea este diferenta dintre temperatura reala a vaporilor de agent frigorific la un anumit punct si temperatura de saturatie a agentului frigorific.

Care este functia unui evaporator?
Sarcina principala a serpentinei evaporatorului este de a raci agentul frigorific astfel incat sa poata absorbi caldura. Pe masura ce ventilatorul sufla aer peste bobina, agentul frigorific devine rece si se transforma in vapori.

Care sunt componentele principale ale sistemului de refrigerare?
Componentele principale ale unui sistem de refrigerare sunt condensatorul, compresorul, evaporatorul si supapa de expansiune.