Termostate

Pentru a te bucura de cel mai ridicat nivel de confort termic odata cu venirea iernii, este recomandat sa verifici sistemele de incalzire si cele de verificare si reglaj asociate temperaturii ambientale din locuinta ta. Astfel, daca vrei sa asiguri familiei tale confortul optim fara a te expune unui consum exagerat de energie, este recomandat sa alegi modelul potrivit din gama de termostate pentru centrala termica. Un termostat centrala ofera posibilitati deosebite de reglaj si programare a temperaturii din incapere/locuinta. Astfel, un model de calitate superioara va contribui atat la economisirea energiei, aducand mari castiguri in casa, cat si la asigurarea unei temperaturi ambientale potrivite in orice moment.

 

Tipuri de termostat centrala

 

- Termostate mecanice. Aceste echipamente mai sunt cunoscute si sub denumirea de “termostate manuale”, fiind cele mai ieftine variante pe care le poti gasi pe piata. Evident, un termostat centrala mecanic iti va oferi optiuni limitate atunci cand vine vorba de reglaj. Practic, vei avea doar posibilitatea de a regla manual temperatura in functie de preferinte si de necesitati.

 

Acest echipament este potrivit modelelor mai vechi de centrale termice, iar daca nu vrei sa faci o investitie importanta intr-un astfel de sistem de reglaj, va fi varianta optima. Exista mai multe modele de termostat mecanic pe piata. Unele iti ofera posibilitatea de a alege momentul in care temperatura sa creasca sau sa scada (fiind necesara oprirea manuala a incalzirii in momentul in care temperatura ambientala a ajuns la valorile dorite). Altele pot fi setate la o anumite temperatura, iar centrala termica va face reglajele necesare pentru a mentine temperatura ambientala la valoarea pe care ai selectat-o.

 

Instalarea unui astfel de termostat centrala nu este dificila, insa trebuie sa iei in calcul ca aceste modele trebuie conectate direct la centrala prin intermediul unui fir si trebuie fixate in perete cu ajutorul unui sistem simplu de prindere. Evident, valorile de temperatura pe care le vei selecta vor fi valabile pentru spatiul in care este montat respectivul termostat.

 

- Termostate electronice. Tehnologia pe care o dezvolta marile branduri din industria climatizarii ofera tot mai multe posibilitati de economisire a resurselor, in timp ce performantele sunt intr-o continua crestere. Astfel, gama de termostate electronice programabile este ideala atunci cand pui pret pe economia de energie, dar si pe confortul familiei tale. Cu toate ca pretul unui termostat centrala electronic si programabil este putin mai mare decat in cazul modelelor mecanice, vei avea la dispozitie optiuni mult mai extinse de reglaj si programare. Setarile acestor echipamente iti permit sa pastrezi temperatura la un anumit nivel in orice situatie.

 

Montajul unui termostat centrala digital va depinde de modelul pe care il alegi, astfel incat poti opta atat pentru un termostat fix, cat si pentru unul wireless. In cazul modelelor de termostate wireless, valorile de temperatura luate in calcul de centrala vor depinde de pozitia termostatului in locuinta. Astfel, il poti aseza pe o polita din living sau il poti tine in dormitor pe parcursul noptii, iar temperatura de care te vei bucura va avea valori optime.

 

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le ofera acest tip de termostate este posibilitatea de programare. Daca ai o rutina bine stabilita, poti programa sistemul de incalzire pentru a oferi valori mai mici de temperatura atunci cand nu esti acasa si valori optime in momentul in care iti petreci timpul in locuinta.

Filtreaza dupa
Selectia curenta nu contine produse.