Senzor de temperatura

In cadrul sistemelor de incalzire moderne, indiferent de dimensiunea lor sau modul de utilizare, controlul temperaturii se realizeaza cu ajutorul termostatelor. Unele termostate pot avea senzor temperatura integrat, astfel incat sa poata detecta temperatura mediului ambiant si sa modifice functionarea sistemului pentru a atinge temperatura dorita de utilizator. De regula, acest tip de termostate cu senzor temperatura integrat sunt intalnite in cadrul instalatiilor de incalzire casnice de mici dimensiuni.

 

In situatia in care doresti sa reglezi temperatura din mai multe incaperi sau incinte, va fi necesar ca termostatul pe care il folosesti sa fie conectat la mai multi senzori de temperatura. Fiecare senzor temperatura va fi amplasat intr-un anumit spatiu, iar informatiile colectate de catre termostat de la fiecare unitate de masurare a temperaturii vor permite reglaje precise asupra functionarii sistemului.

 

Controlul temperaturii poate fi realizat si fara implicarea utilizatorului, astfel incat gama de termostate programabile permite alegerea mai multor scenarii de temperatura. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca programarea optima se va face in functie de fiecare senzor temperatura instalat in incaperile respectivului imobil. Astfel, poti programa zilele si intervalele orare in care esti acasa, iar sistemul de climatiare va asigura cele mai bune conditii termice. Atunci cand nu este necesara o temperatura ridicata, echipamentul de incalzire va folosi informatiile de la fiecare senzor temperatura pentru a reduce sarcina pana la o anumita valoare, economisind energie.

 

In functie de sistemul de incalzire pe care il folosesti, echipamentele de monitorizare si control al temperaturii vor fi diferite. Astfel, trebuie sa stii ca un senzor de temperatura pentru incalzirea in pardoseala va fi diferit de un model conceput pentru incalzirea prin intermediul convectoarelor montate pe perete sau a panourilor radiante.

 

Mediul casnic nu este singura aplicatie a gamei de senzori temperatura, astfel incat exista o multitudine de modele concepute pentru uz comercial sau industrial. In cazul folosirii in mediul industrial, trebuie sa stii ca diversele procese tehnologice necesita atat prezenta unui senzor temperatura, cat si a unui echipament de masura a umiditatii relative din aer. Atunci cand este urmarita automatizarea procesului de climatizare (incalzire si racire), prezenta unui senzor temperatura in fiecare incinta este absolut obligatorie.   

 

Exista o multitudine de medii industriale in care temperatura trebuie controlata foarte precis, aceasta fiind decisiva pentru siguranta persoanelor si echipamentelor din respectivul mediu de lucru. Mediile in care exista risc de explozie (mediile EX) necesita sisteme de climatizare bazate pe senzori de temperatura cu o functionare performanta, astfel incat tempertura sa fie mentinuta intotdeauna sub nivelurile de risc. Printre aceste medii periculoase se numara industria chimica si petrochimica, extractiile de petrol si gaze, vopsitoriile, fabricile de masini si utilaje, pompele si compresoarele, conductele si marile rezervoare de combustibil. 

 

Daca vrei sa dotezi sistemul de incalzire pe care il folosesti cu un senzor temperatura performant si eficient, “rasfoieste” catalogul Vollmax si alege varianta potrivita pentru necesitatile tale! Fie ca vrei sa asiguri confortul de acasa ori de la birou, fie ca vrei sa garantezi siguranta echipei intr-un mediu de lucru periculos, la noi gasesti solutia tehnica optima! Te vei bucura de preturi deosebit de avantajoase, livrare rapida si garantie din partea celor mai mari producatori din domeniul climatizarii! 

Filtreaza dupa
Selectia curenta nu contine produse.