Aspiratoare industriale

Aspiratoarele industriale sunt proiectate pentru a rezolva nevoi foarte specifice si pentru a duce la bun sfarsit activitati de curatenie foarte dificile. Cele mai mari diferente dintre un aspirator industrial si unul clasic sunt eficienta si durabilitatea. Astfel, un aspirator industrial va oferi performante mult superioare si va putea functiona in mod continuu pentru un timp mult mai indelungat decat un model casnic de aspirator.

 

Beneficiile pe care trebuie sa le asigure un aspirator industrial de calitate:

- performanta excelenta;

- productivitate la cel mai inalt nivel, intrucat trebuie sa functioneze in mod continuu pentru o perioada indelungata, eliminand pauzele care pot scadea eficienta intregii activitati;

- reducere a costurilor si pierderilor multumita duratei de viata foarte indelungate;

- eficienta maxima chiar si in cazul aspirarii materialelor si reziduurilor de tip pudra, intrucat filtrele HEPA si ULPA au o eficacitate de filtrare de pana la 99,99%;

- conditii de siguranta chiar si in cele mai pretentioase medii de lucru (umede, uscate, cu vapori inflamabili etc.).

 

Caracteristicile unui aspirator industrial

Structura unui aspirator industrial de calitate este robusta, adesea realizata din otel, iar suprafata exterioara poate fi, in cazul unor modele, acoperita cu un strat de vopsea care protejeaza impotriva coroziunii. Motorul aspiratoarelor industriale este suficient de mic incat sa nu adauge o greutate prea mare la masa totala a aparatului, insa suficient de puternic pentru a garanta o suctiune foarte mare. Majoritatea modelelor de aspirator industrial sunt dotate cu roti din cauciuc ce permit folosirea pe orice suprafata.

 

Atunci cand achizitionezi un aspirator industrial, este deosebit de important sa evaluezi intai necesitatile activitatii de curatare pe care doresti sa o intreprinzi. Iata cateva dintre intrebarile pe care le-ai putea adresa:

- Este nevoie de un aspirator industrial pentru a aspira pulberi periculoase, pilitura de metal si pentru a-l atasa la scule industriale?

- Este necesar un echipament de curatenie care sa poata aspira reziduuri fierbinti, precum funinginea?

- Aspiratorul industrial va fi folosit la curatarea unui mediu steril?

- Echipamentul de curatare de care este nevoie trebuie sa acopere si zone inundate sau suprafete umede?

 

Dupa cum poti observa, aspiratoarele industriale sunt facute sa reziste mediilor extreme si sa ofere performante excelente chiar si in cadrul celor mai dificile activitati. In plus, unele modele pot fi atasate sculelor si uneltelor electrice sau pneumatice care perforeaza, sableaza, taie sau percuteaza, astfel incat reziduurile sa fie aspirate pe loc. De regula, modelele de aspirator industrial de acest tip sunt utilizate in santiere de constructii si ateliere diverse.

 

Unele modele de aspiratoare industriale sunt proiectate pentru a face fata reziduurilor foarte fierbinti. Un astfel de aspirator industrial va fi prevazut cu un motor din aluminiu (in loc de plastic), un cap colector realizat dintr-un amalgam rezistent la temperaturi extreme, filtru HEPA (ideal pentru filtrarea particulelor mici, precum praf si cenusa) si tuburi care sa reziste la temperaturi de pana la 200 de grade Celsius. In plus, manerul proiectat pentru a mentine siguranta utilizatorului este inca un detaliu care contribuie la performanta si utilitatea acestor modele de aspirator industrial.

Filtreaza dupa
Selectia curenta nu contine produse.