Purificatoare

Purificatoarele sunt echipamente care pot filtra si curata aerul, eliminand praful si bacteriile din orice spatiu inchis. Vollmax iti pune la dispozitie o gama moderna si diversificata de purificatoare aer, dotate cu tehnologie de ultima generatie. Compacte si deosebit de performante, modelele de purificatoare pe care le vei descoperi in oferta noastra sunt ideale atat pentru aplicatiile casnice (in bucatarie, living, camera copilului), cat si pentru spatiile comerciale sau de birouri.

 

Fiecare purificator este proiectat pentru a curata aerul din incapere cat mai eficient cu putinta, astfel incat sa contribuie la protejarea sanatatii persoanelor pe termen mediu si lung. Fie ca doresti un model compact, de dimensiuni reduse, fie ca ai nevoie de un purificator de mare capacitate, oferta Vollmax iti va propune modelul ideal la un pret deosebit de avantajos.

 

Purificatoare aer - principii de functionare

Gama de purificatoare aer este proiectata pentru curatarea aerului din incinte, aer ce poate contine alergeni, substante poluante sau toxine. Astfel, aceste dispozitive sunt exact opusul difuzoarelor de vapori si umidificatoarelor, aparate care adauga particule in aer.

 

Unele purificatoare aer nu functioneaza pe principiul filtrarii. Filtrele pot doar capta particulele nedorite din aer, insa purificatoarele pot curata aceste particule. Gradul de purificare a aerului depinde foarte mult de modelul de purificator ales. Unele tipuri sunt prevazute cu filtre care capteaza particulele nocive din aer, in timp ce altele neutralizeaza respectivele particule fara a filtra aerul. O alta varianta de purificator care este disponibila astazi este cea cu functie de ionizare a aerului. Aparatul emite ioni negativi care atrag ionii pozitivi din aer, neutralizand particulele.

 

Eficienta si beneficiile gamei de purificatoare aer

Purificatoarele pot ajuta la indepartarea urmatoarelor tipuri de particule din aerul prezent in locuinta ta:

 

Alergeni

Alergenii sunt substante sau particule care pot crea un raspuns nedorit al sistemului tau imunitar prin intermediul alergiilor sau al astmului. Polenul, parul de animale si acarienii de praf sunt printre cei mai intalniti alergeni din aerul locuintelor. Un purificator dotat cu filtru HEPA (High-Efficiency Particulate Air) va reusi sa elimine toti acesti alergeni din aer.

 

Mucegai

Similar alergenilor, sporii de mucegai aflati in aerul locuintei tale pot deveni foarte periculosi pentru persoanele care sufera de astm sau de alte afectiuni pulmonare. Gama de purificatoare aer este deosebit de performanta in eliminarea acestor spori din aer, in special atunci cand dispozitivul pe care il alegi dispune si de un filtru performant.

 

Fumul

Purificatoarele echipate cu filtru pot, de asemenea, elimina fumul din locuinta, inclusiv fumul de tigara sau cel produs de gatirea anumitor alimente. Cu toate acestea, procesul de purificare a aerului nu poate elimina in totalitate mirosul de tigara sau petele de nicotina de pe pereti si suprafete. Evident, evitarea fumatului in spatiile interioare este o masura mai buna decat instalarea unui purificator pentru eliminarea poluarii si a mirosului.

 

Toxinele

De regula, substantele de curatare pe care le folosesti in mediul casnic contin toxine periculoase pentru organism, motiv pentru care trebuie sa folosesti manusi si sa aerisesti foarte bine atunci cand le utilizezi. Aceste substante degaja vapori care pot fi foarte periculosi, insa un purificator performant poate elimina aceste toxine din aer.

Filtreaza dupa
Selectia curenta nu contine produse.