Dezumidificatoare

Gama de dezumidificatoare este conceputa pentru a extrage umezeala din aer si din alte elemente ale incintei (de exemplu, peretii). Astfel, un model potrivit de dezumidificator va trebui ales in functie de gradul de umiditate din aer, sursa umiditatii si volumul incintei pe care doresti sa o readuci la valori normale din acest punct de vedere.

 

Gama casnica de dezumidificatoare

De regula, problemele cu umiditatea excesiva sunt cauza activitatilor care produc aburi intr-un mediu inchis, precum activitatile din bucatarie, din baie sau chiar uscarea rufelor. Umezeala excesiva din aer nu cauzeaza doar disconfort, ci poate inrautati afectiunile tractului respirator si favoriza dezvoltarea mucegaiului. Pentru a veni in sprijinul nevoilor tale, Vollmax ii pune la dispozitie o gama diversificata de dezumidificatoare pentru casa. Echipamentele pe care le oferim au performante deosebite, apartinand celor mai noi game de dezumidificatoare ale producatorilor de top din industria climatizarii.

 

Dezumidificatoare moderne - mod de functionare

In atmosfera dintr-o incinta, umiditatea ia forma vaporilor. Dezumidificatorul absoarbe acesti vapori, oferind un aer sanatos si care favorizeaza confortul. Dezumidificarea se poate face in doua moduri:

 

- Prin racirea aerului la temperaturi mai mici decat punctul de condensare. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv special de racire a aerului, astfel absorbind umiditatea. In continuare, aerul absorbit de catre aparat este incalzit din nou si eliberat in camera cu datele psihometrice corespunzatoare (temperatura si umiditate relative). Diversele modele de dezumidificatoare prezente pe piata au anumite capacitati (masurate in l/h) si sunt create in scopul de a indeplini cerinte casnice, comerciale sau industriale.

 

- Prin procese chimice. Functionarea acestor dezumidificatoare se bazeaza pe substante chimice de deshidratare (de exemplu, silicagel). Acest compus absoarbe umiditatea din aer pentru a mentine o umiditate relativa in limitele permise.

 

Functia inteligenta de dezumidificare

Unele modele de dezumidificator din oferta Vollmax pun la dispozitie si functia de dezumidificare inteligenta. Aceasta va permite aparatului sa aleaga nivelul de umiditate potrivit incaperii in functie de nivelul ideal de umiditate si temperatura din mediul ambiant. Astfel, te vei bucura de o atmosfera ideala in locuinta, iar modul de functionare al dezumidificatorului va fi economic si eficient.

 

Dezumidificarea si ionizarea aerului

Modelele performante de dezumidificatoare cuprind si functia de ionizare a aerului. Astfel, dezumidificarea va inlatura umiditatea din aer si mirosurile neplacute, iar filtrele performante ale ionizatorului vor capta praful si bacteriile, oferind un aer sanatos, curat si proaspat in locuinta ta.

 

Procesul de dezumidificare si temperatura din incapere

Un dezumidificator nu va influenta temperatura din camera, insa va influenta perceptia persoanelor asupra temperaturii, asigurand un confort termic ridicat. De exemplu, intr-o incapere cu o temperatura de 20°C si o umiditate de 70%, corpul nostru poate sa simta racoare. In acelasi timp, intr-o camera cu aceleasi 20°C, dar cu o umiditate de 45%, temperatura pe care o vei resimti va fi suficienta pentru a te simti confortabil.

 

Amplasarea unui dezumidificator in locuinta

Pentru a folosi la maximum un dezumidificator, acesta trebuie amplasat, evident, in zona locuintei cu cel mai inalt grad de umiditate. Dezumidificatoarele trebuie pozitionate intr-un loc care sa nu impiedice circulatia aerului. Astfel, va trebui sa asiguri un spatiu suficient in jurul dispozitivului.

Filtreaza dupa

24 Produse

Descendent
Vizualizare ca Grila Lista

24 Produse

Descendent
Vizualizare ca Grila Lista